Hrvatski jezik English language

Skupština Hrvatske udruge za ustavno pravo, 14. studenog 2013.

Dodano: 16.11.2013, 19:07:41

Dana 14. studenog 2013. godine, u prostorijama Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 3) održana je redovna Skupština Hrvatske udruge za ustavno pravo. Skupštinu Udruge otvorio je njen Predsjednik prof.dr.sc. Branko Smerdel pozdravnom riječi i prijedlogom dnevnog reda Skupštine, koji je jednoglasno prihvaćen.

U prvoj točci dnevnog reda, izložena su i potom jednoglasno prihvaćena izvješća o radu u prethodnom mandatnom razdoblju (2011.-2013.), i to Predsjednika Udruge prof.dr.sc. Branka Smerdela, Nadzornog odbora (prof.dr.sc. Stipe Ivanda, doc.dr.sc. Mario Jelušić i doc.dr.sc. Anita Blagojević) te Časnog suda Udruge (prof.dr.sc. Petar Bačić, dr.sc. Mato Arlović i dr.sc. Dubravko Ljubić).

U drugoj točci dnevnog reda, izabrani su novi članovi temeljnih tijela Udruge za slijedeće mandatno razdoblje (2013.-2015.). Za Predsjednika Udruge jednoglasno je reizabran prof.dr.sc. Branko Smerdel, dok je također jednoglasno dopredsjednicom imenovana doc.dr.sc. Anita Blagojević. Novi Nadzorni odbor čine prof.dr.sc. Stipe Ivanda, prof.dr.sc. Arsen Bačić i doc.dr.sc. Mario Jelušić, dok Časni sud i u idućem mandatu temeljem jednoglasne odluke članica i članova Udruge ostaje nepromijenjenog sastava (prof.dr.sc. Petar Bačić, dr.sc. Mato Arlović i dr.sc. Dubravko Ljubić).

U trećoj točci dnevnog reda, predstavljen je plan aktivnosti Udruge za iduće mandatno razdoblje (2013.-2015.). Izražena je potreba za daljnjim širenjem članstva Udruge i poboljšanjem financiranja njenog rada, kao i za nastavkom započete izdavačke djelatnosti. Najavljeno je i aktivno sudjelovanje članova Udruge u netom započetom postupku promjene Ustava Republike Hrvatske, kao i još veće sudjelovanje u radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 



<< Vrati se na pregled aktivnosti